Skip to content

FÉSÜS ÉPÍTÉSZ IRODA

2015. DEBRECEN, BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA 4.

A Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 4. sz. alatti, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Halköz tömbfeltáró gyalogosút által határolt építési telek, amely a Piac utcai sétáló övezet részeként beépítésre kerül. 

Debrecen belvárosának sétáló öveztébe szervesen illeszkedő vegyes rendeltetésű épület megvalósításával, a Bajcsy-Zsilinszky utcai  sétáló utca és a Halköz tér kapcsolata ténylegesen megvalósulhat, mert a jelenlegi szlömös térfal ennek akadályát állja. Az összekötő sétáló utca a tervezett épület keleti homlokzatának részben történő visszahúzásával egy átmeneti publikus térrel bővül, megtartva a Bajcsy-Zsilinszky utca egységes térfalának beépítését. Az így kialakuló “átmeneti tér” köré szerveztem a földszinti üzletek bejáratát, amely az üzletek illetve szolgáltatások flexibilis használatát teszi lehetővé. 

Az épület pinceszintjén a teremgarázsban gépkocsi parkoló állások, a földszinten üzletek illetve szolgáltatások, az emeleti szinteken lifttel megközelíthető exkluzív lakások kerülnek kialakításra. 

A lakóépület a FÉSÜS Építész Kft. saját beruházásában valósult meg.