Skip to content

FÉSÜS ÉPÍTÉSZ IRODA

2017. NAGYERDEI ÓVODA FELÚJÍTÁSA

A Debrecen, Pallagi út 3. szám alatt található Nagyerdei Óvoda  felújítására, korszerűsítésére került sor, az alábbi irányelvek szerint:

– A Pallagi úti főépület alaprajzi elrendezése átépítésre kerül a meglévő tornaterem bővítésével, az épület tengelyében új bejárat és a jelenlegi konyha helyén új közösségi tér – aula kialakításával.

– Az épületszárnyakban a foglalkoztató csoportszobák alaprajzi elrendezése nem változik. Az elavult lapostetőre új alacsony hajlásszögű asszimetrikus félnyereg idomú tető készül korcolt fémlemez fedéssel, külső vízelvezetéssel. A csoportszobák teraszai felett az épület tömegéhez illeszkedő acélszerkezetű előtető készül.

– Az épület energetikai felújítása történik meg az épület utólagos hőszigetelésével, homlokzati nyílászárók cseréjével, elektromos-gépészeti berendezések cseréjével, megújuló energiát hasznosító napelem rendszer kiépítésével.

– Az épület körüli járdák, utak új térburkolattal, módosított vonalvezetéssel kerülnek kialakításra, a belső udvarban rekortán öntött gumi burkolatú futópálya épül. Az ingatlan gyalogos bejárata áthelyezésre kerül a főépület kereszttengelyébe a főépület bejáratának vonalában.